Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2021

Неповнолітнього, який до смерті забив чоловіка засуджено до 11 років позбавлення волі

Відділом захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства 48-річного жителя Монастирищенського району Черкаської області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 12. ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.


Нагадаємо, що влітку 2018 року неповнолітні перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті неприязних відносин нанесли численні удари в область голови та тулуба чоловіка, в результаті чого останній від отриманих тілесних ушкоджень помер.


Вчинення обвинуваченим інкримінованого злочину доведено в повному обсязі.


За принципової позиції процесуального керівника, яку прийнято до уваги судом, вироком Черкаського районного суду Черкаської області 13.12.2021 зловмисника визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 12. ч. 2 ст. 115 КК України, та засуджено до 11 років позбавлення волі.
Хлопцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та взято під варту із зали суду.
На даний час судове рішення не вступило в законну силу.


Іншого неповнолітнього співучасника вчиненого злочину, який ухиляється від суду, оголошено в міжнародний розшук та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

                                                                                               Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1355