Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2021

Вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи та розповсюдження порнографічних зображень – засуджено 19-річного жителя Черкащини

Прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом скоєння стосовно малолітньої інтелектуальних розпусних дій сексуального характеру, у тому числі з використанням зображення порнографічного характеру.    

Установлено, що на початку 2021 року 19-річний хлопець умисно, задля самоствердження, з використанням соціальної мережі здійснював переписку з малолітньою дівчинкою на сексуальну тематику, в ході якої штучно звертав її увагу до цих питань, надсилав повідомлення та зображення відповідного змісту, чим порушив гарантовані законодавством права дитини на статеву недоторканість, нормальний фізичний, психічний та соціальний розвиток.

Вироком Звенигородського районного суду Черкаської області підсудного визнано винним у виготовленні, зберіганні, розповсюдженні серед неповнолітніх зображень порнографічного характеру та вчиненні розпусних дій щодо малолітньої особи (ч. 1, ч. 2 ст. 301, ч. 2 ст. 156 КК України), а також призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, від відбування якого звільнено із застосуванням іспитового строку тривалістю 3 роки.    

Примітка: питання формування основ безпечного використання неповнолітніми інтернет-послуг, попередження онлайн-загроз та ризиків, з якими діти можуть стикатися, у тому числі у вигляді неприйнятного контенту, залишається актуальним.

З метою запобігання порушенням прав та якнайкращого забезпечення інтересів дітей, їх всебічної поінформованості та обізнаності, потребує посилення та системного здійснення профілактичних заходів, як з боку батьків, так і у вигляді соціально-педагогічного супроводу, спрямованих на вміння неповнолітніми оцінювати ризики, більш бездоганну та відповідальну поведінку в цифровому середовищі та в мережах телефонного зв’язку.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1412