Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2021

Прокуратура: повідомлення про факти домашнього насильства приймаються по телефону «гарячої лінії»

25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками. На жаль, жінки в усьому світі стають жертвами зґвалтувань і зазнають побутового насилля, а масштаби та справжня природа такого насильства нерідко приховані.

Ураховуючи актуальність цих питань, з метою забезпечення оперативного реагування на факти вчинення насильства над жінками у прокуратурі Черкаської області функціонує «гаряча лінія» за номером телефону: (0472) 31-34-10.

Усі суб’єкти, яким стали відомі факти про злочини в цій сфері мають можливість звернутися на вказаний вище телефон «гарячої лінії». За отриманими повідомленнями прокуратурою вживатимуться заходи відповідно до вимог чинного законодавства.

Варто зазначити, що цього року серед основних пріоритетів правоохоронців області є протидія домашньому насильству. Органами прокуратури області систематично здійснювалася робота, спрямована на забезпечення ефективного досудового розслідування у кримінальних провадженнях, у яких потерпілими від насильства є жінки.

За результатами розслідування до суду прокурорами скеровано близько 200 обвинувальних актів за такими фактами.

Виконуючи повноваження з підтримання публічного обвинувачення у судах, прокурори спрямовували свою діяльність на реальний захист інтересів потерпілих та досягнення справедливого покарання особам, які вчили злочини.

Як приклад, Шполянським районним судом Черкаської області в липні 2021 року засуджено до 7 років 6 місяців чоловіка, який під час сварки наніс численні тілесні ушкодження своїй співмешканці, внаслідок отримання яких потерпіла померла.

Черкаським районним судом Черкаської області в жовтні 2021 року ухвалено обвинувальний вирок, яким особу засуджено за зґвалтування своєї доньки до 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Акцентуємо увагу – кожен із нас має не мовчати про домашнє насильство, свідком чи жертвою якого став, а органи прокуратури області й надалі будуть вживати заходи щодо протидії цим кримінальним правопорушенням та захисту жертв від насилля.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1003