Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2021

Закупівля продуктів харчування для дитячих садочків зі збитками у майже 1 млн грн - Черкаська прокуратура підозрює директора приватного товариства

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору приватного товариства за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі продуктів харчування для дитячих садочків (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, підозрювана шляхом зловживання своїм службовим становищем, використовуючи документи, що містять неправдиві відомості щодо підвищення ціни на кисломолочні продукти, достовірно знаючи, що ціни не підвищувалися, ініціювала перед Департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради та в подальшому безпідставно уклала додаткові угоди до договору на поставку продуктів харчування до дошкільних навчальних закладів міста Черкаси. На підставі цих додаткових угод збільшувалася ціна на поставлену продукцію, внаслідок чого особа привласнила бюджетні кошти на загальну суму понад 914 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Черкаського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Черкаській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1028