Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2021

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно службовця органу державної влади за фактом одержання неправомірної вигоди у 1,5 тисячі доларів США

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури до Соснівського районного суду м. Черкаси скеровано обвинувальний акт стосовно службовця Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Чернігівській та Черкаській областях за фактом одержання та пособництво в одержанні неправомірної вигоди для себе за вчинення дії з використанням свого службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, маючи відповідні службові повноваження, залучивши в якості пособника головного спеціаліста органу державної влади, вчинили дії, спрямовані на одержання неправомірної вигоди в сумі 1500 доларів США, за передачу в оренду двох приміщень державного нерухомого майна. Порушник був затриманий правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України 27.04.2021, під час одержання коштів в своєму робочому кабінеті.

Заходи з викриття проведено обласною прокуратурою спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури
 

 

кількість переглядів: 1238