Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2021

Злочини, пов'язані з домашнім насильством, та погрози працівникам Нацполіції – у Черкасах судитимуть місцевого жителя

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 58-річного черкасця за фактом спричинення умисних легких тілесних ушкоджень членам своєї сім’ї (ч. 1 ст. 125 КК України) та погрози вбивством щодо працівників правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цими працівниками своїх службових обов’язків (ч. 1 ст. 345 КК України).

За даними слідства, обвинувачений у вересні поточного року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, за місцем свого проживання вчинив кримінальні правопорушення, пов’язані з домашнім насильством, а саме спричинив малолітньому сину та дружині кілька ударів пряжкою паска в ділянки верхніх і нижніх кінцівок, у зв’язку з чим останні отримали легкі тілесні ушкодження.

У подальшому, перебуваючи в приміщенні територіального управління Нацполіції,  під час складання стосовно нього протоколів про адміністративні правопорушення за ст. ст. 173, 185 КУпАП висловив погрозу вбивством щодо правоохоронців, у зв’язку з виконанням останніми своїх службових обов’язків.

На цей час зловмисник перебуває під дією запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з покладенням на нього обов’язків  утримуватися від спілкування з потерпілими та вживання алкогольних напоїв.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1253