Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2021

На лаві підсудних – водій автомобіля, з вини якого в ДТП загули 2 неповнолітні дівчини та постраждало 5 пасажирів

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного жителя Черкащини за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху в стані сп’яніння, що спричинило смерть двох неповнолітніх осіб (ч. 4 ст. 286–1 КК України), та завідомого залишення без допомоги потерпілих, які перебували в небезпечному для життя стані й були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження (ч. 1 ст. 135 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачений 17.08.2021, керуючи автомобілем «Opel Vivaro», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаюсь по проїзній частині вул. Гагаріна в м. Черкаси, не впорався з керуванням транспортного засобу та допустив наїзд на нерухомі перешкоди у вигляді дерев. В результаті дорожньо-транспортної пригоди 15-річна пасажирка транспортного засобу загинула на місці події, її неповнолітня подруга, не приходячи до тями, померла в медичному закладі. П’ять повнолітніх пасажирів, які перебували в транспортному засобі, отримали легкі тілесні ушкодження.

За даними слідства, відразу після дорожньо-транспортної пригоди водій транспортного засобу не виконав свого громадського обов’язку, що поклав на нього закон і загальновизнані норми моралі, не переконався, чи потребують потерпілі допомоги, не вжив заходів для надання екстреної (швидкої) медичної допомоги потерпілим чи виклику бригади швидкої медичної допомоги, а також не повідомив про цю дорожньо-транспортну пригоду орган чи уповноважений підрозділ Національної поліції, а з місця події зник, при цьому залишив потерпілих на проїзній частині в небезпечному для життя стані.

Наразі правопорушник утримується під вартою в Державній установі «Черкаський слідчий ізолятор».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1350