Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2021

До 10 років позбавлення волі засуджено бойовика так званої «Луганської народної республіки»

За результатами спеціального судового провадження, 28.10.2021 Соснівський районний суд м. Черкаси визнав винним місцевого жителя у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та  призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Прокурором Черкаської обласної прокуратури, який підтримував публічне обвинувачення в суді, доведено, що бойовик, перебуваючи на території Луганської області, яка тимчасово підконтрольна представникам терористичної організації «Луганська народна республіка», з грудня 2018 року до березня 2020 року проходив військову службу на посаді водія-навідника танку танкового батальйону незаконного збройного формування «Луганська народна республіка» та сприяв діяльності вказаної терористичної організації.

Спеціальне досудове розслідування проводилося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

На цей час засуджений переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1243