Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2021

Умисне вбивство особи в центрі Черкас - у прокуратурі під час брифінгу повідомили про хід розслідування резонансного кримінального провадження (ФОТО)

У середу, 06.10.2021, у Черкаській обласній прокуратурі відбувся спільний брифінг керівника обласної прокуратури Олександра Вороніна та начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області Михайла Куратченка щодо стану розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом умисного вбивства на замовлення місцевого жителя в центрі Черкас.

Олександр Воронін нагадав учасникам заходу про те, що 22.09.2021, в м. Черкаси, по вул. Байди Вишневецького, в приміщені одного з кафе невстановлена особа, з метою вбивства, застосовуючи автоматичну вогнепальну зброю здійснила постріли в чоловіка, заподіявши йому вогнепальні поранення тулуба, внаслідок чого потерпілий того ж дня помер в лікарні.

Цього ж дня Нацполіцією відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п.п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (вбивство вчинене на замовлення групою осіб). Процесуальне керівництво доручено групі прокурорів Черкаської обласної та Черкаської окружної прокуратур.

Зазначена подія набула широкого суспільного резонансу. Відтак, керівник обласної прокуратури Олександр Воронін розповів представникам засобів масової інформації про обставини події, встановлені слідством, основні версії вчинення злочину, тощо.

Начальник ГУНП в Черкаській області Михайло Куратченко поінформував про слідчі та процесуальні дії, які здійснюються в цьому провадженні, зокрема повідомив про кількість судових експертиз, проведені огляди місця події, обшуки, відпрацювання понад 300 камер відеоспостереження, що розташовані за місцем вчинення кримінального правопорушення, по маршруту руху потерпілого, автомобіля, який використовувався злочинцями, та можливого маршруту пересування фігурантів злочину.

Під час брифінгу присутнім показали фрагменти відео з камер спостереження біля місця скоєння кримінального правопорушення та інших місць, після чого правоохоронці звернулися з проханням повідомляти поліцію про будь-яку інформацію з приводу автомобіля й особи, що зображені у відеоматеріалі.

Наостанок Олександр Воронін відповів на питання журналістів і акцентував, що про нові встановлені факти та просування в розслідуванні цього злочину громадськість повідомлятимуть додатково.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

   

 

кількість переглядів: 1414