Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2021

У прокуратурі обговорили питання щодо протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно журналістів (ФОТО)

У середу, 29.09.2021, в Черкаській обласній прокуратурі відбулася зустріч першого заступника керівника Черкаської обласної прокуратури з представниками Інституту масової інформації та засобів масової інформації регіону, на якій обговорено проблематику протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно журналістів, зокрема за фактами їх переслідування та перешкоджання професійній діяльності.

У заході взяли участь представники обласної прокуратури, керівник слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області Євген Рогачов, представники засобів масової інформації та регіональний представник Інституту масової інформації Захар Колісніченко.

Як поінформував перший заступник керівника обласної прокуратури Остап Сидор, у провадженні Нацполіції у Черкаській області перебуває 4 кримінальні провадження за фактами кримінальних правопорушень, в яких потерпілими є журналісти. За результатами досудового розслідування до суду скеровано 1 обвинувальний акт.

Окрім того, перший заступник керівника обласної прокуратури зазначив, що в межах органів досудового розслідування створено робочу групу для  нагляду за розслідуванням згаданих кримінальних правопорушень, в яку входять представники слідчого підрозділу, органів прокуратури, Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України.

За результатами обговорення визначено наявність певних позитивних тенденцій у діяльності органів прокуратури та правоохоронних органів з цих питань, а також необхідність здійснення подальших кроків з метою випрацювання дорожньої карти розвитку сталої співпраці усіх зацікавлених сторін у сфері захисту прав журналістів.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1593