Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2021

На Черкащині місцевому жителю повідомлено про підозру за фактом зґвалтування дитини. Справа перебуває на контролі прокуратури

За процесуального керівництва Смілянської окружної прокуратури жителю Черкащини повідомлено про підозру у вчиненні дій сексуального характеру щодо 12 – річної дівчинки (ч. 4 ст. 152 КК України). Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

За даними слідства, злочин щодо малолітньої вчинив її вітчим. Водночас, слідством встановлені дані, що можуть свідчити про злісне невиконання матір’ю обов’язків по догляду за малолітньою, що призвело до тяжких наслідків. За цим фактом 14.09.2021 розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) КК України.

Варто зазначити, що невідкладно, цього ж дня, під головуванням керівника Черкаської обласної прокуратури Олександра Вороніна відбулася оперативна нарада за участі працівників Смілянської окружної прокуратури, територіального підрозділу Нацполіції та начальників відділів виконавчого комітету Кам’янської міської ради. Під час наради очільник відомства вказав підпорядкованим прокурорам на необхідність посилити нагляд за станом досудового розслідування зазначеного кримінального провадження, а також за підсумками наради прийнято рішення надати правову оцінку бездіяльності службових осіб органів місцевого самоврядування щодо умов навчання й проживання малолітньої дитини та її сестер, перевірити повноту виконання матір’ю обов’язків щодо утримання, виховання та розвитку дітей. Крім того, призначено відповідні службові перевірки.

Хід розслідування вказаного кримінального провадження взято на контроль керівництвом органів прокуратури Черкащини.

Пресслужба Черкаської обласної  прокуратури

 

кількість переглядів: 1545