Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2021

Прокуратурою зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.161 КК України

Прокурорами Уманської окружної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво під час досудового розслідування кримінального провадження по факту розпалювання національної ворожнечі та ненависті, та приниження національної честі та гідності (ч. 1 ст. 161 КК України).


За версією слідства, 46-річний уманчанин, діючи умисно та цілеспрямовано, з метою розпалювання національної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності, використовуючи власний мобільний телефон та всесвітню інтернет мережу в лютому 2019 року залишав на власній соціальній сторінці «Вконтакте» опубліковані пости, що містять висловлювання із ознаками розпалювання національної ворожнечі (антисемітизм) та ненависті в адресу представників єврейської нації.


08 вересня 2021 року зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.161 КК України.


Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні триває та перебуває на контролі керівництва окружної прокуратури.


Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


                                                                                                   Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1348