Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2021

Прокуратура в апеляційному суді домоглася скасування права власності на незаконне будівництво, зведене на березі Дніпра

Черкаським апеляційним судом за результатами перегляду справи за заявою Черкаської обласної прокуратури 08.09.2021 скасовано право власності громадянина на незаконне будівництво, зведене в прибережній захисній смузі на березі Кременчуцького водосховища р. Дніпро, яка є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності.


Незважаючи на той факт, що земельна ділянка, на якій зведено будинок для відпочинку, фізичній особі у користування не відводилась і жодних документів, які дають право виконувати будівельні роботи не надавались, особа через суд визнала за собою право власності на двоповерховий будинок для відпочинку площею майже 70 кв. м, вартістю 240 тис грн, побудований на території, яка входить до цілісного майнового комплексу «База відпочинку вчителів».


Оскільки земельна ділянка, на якій розміщений об’єкт нерухомості перебуває з 1995 року у постійному користуванні Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, Черкаською обласною прокуратурою та Асоціацією керівників шкіл м. Черкаси вказане рішення суду оскаржено в апеляційному порядку.


Судом апеляційної інстанції підтримано правову позицію прокурора, скасовано незаконне рішення суду першої інстанції та відмовлено у задоволенні позову про визнання права власності за громадянином на будинок для відпочинку.

                                                                                                    Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1152