Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2021

Смерть залишеного в небезпеці 7-річного хлопчика - керівник Черкаської обласної прокуратури Олександр Воронін під час брифінгу повідомив про хід розслідування резонансного кримінального провадження (ФОТО)

У вівторок, 07.09.2021, у Черкаській обласній прокуратурі відбувся спільний брифінг керівника обласної прокуратури Олександра Вороніна та заступника начальника – начальника слідчого управління ГУНП в Черкаській області Євгена Рогачова щодо стану розслідування кримінального провадження за фактом залишення в небезпеці малолітнього хлопчика в Черкасах, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 135 КК України).

За даними слідства, 24.08.2021 дитину було госпіталізовано з місця тимчасового проживання до Черкаської обласної дитячої лікарні із тілесними ушкодженнями. Хлопчик перебував у важкому стані, за його життя боролися лікарі медзакладу, але 05.09.2021 дитина померла.

Олександр Воронін нагадав учасникам брифінгу, що Черкаською окружною прокуратурою спільно зі слідчими Нацполіції зібрано достатньо доказів, на підставі яких жительці м. Черкаси та її чоловіку, які тимчасово доглядали за хлопчиком, повідомлено про підозру в залишенні малолітньої дитини в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 135 КК України). З метою забезпечення виконання підозрюваними процесуальних обов’язків, а також запобігання можливим спробам переховуватися від слідства та суду, стороною обвинувачення скеровані до суду клопотання про взяття обох підозрюваних під варту, які задоволені Соснівським районним судом м. Черкаси. Наразі підозрювані перебувають в ДУ «Черкаський слідчий ізолятор».

Керівник обласної прокуратури довів представникам засобів масової інформації основні версії та позицію прокуратури, а також розповів журналістам про встановлені обставини події.

Акцентував увагу присутніх на тому, що правоохоронцями вживаються активні заходи щодо розкриття злочину, наразі проводиться комплекс слідчих та процесуальних дій,  спрямованих на повне, всебічне встановлення обставин події, а також притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Очільник відомства пояснив, що поведінка батьків також буде оцінюватися у ході слідства й органами прокуратури перед службою у справах дітей ініційовано питання щодо з’ясування стану утримання та умов проживання малолітнього, перевірки повноти виконання його батьками обов’язків щодо виховання та розвитку дитини.  

Олександр Воронін відповів на питання журналістів, які їх цікавили, та подякував медійникам за приділений цьому заходу час.

Пресслужба Черкаської обласної  прокуратури

   

 

кількість переглядів: 1416