Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2021

Залишення в небезпеці травмованого 7-річного хлопчика – ще одній особі оголошено підозру

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури жителю м. Черкаси повідомлено про підозру в залишенні малолітньої дитини в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 135 КК України) у резонансному кримінальному провадженні, відкритому за фактом отримання тілесних ушкоджень 7-річним малолітнім жителем м. Черкаси, якого 24.08.2021 госпіталізовано до лікарні (ст. 128, ч. 3 ст. 135 КК України).

За версією слідства, підозрюваний, тимчасово доглядаючи за дитиною, спостерігав поганий стан здоров’я хлопчика, але не звернулася за професійною допомогою до закладів охорони здоров’я та залишив у небезпечному для життя стані травмовану дитину, яка з об’єктивних причин була позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження.

На цей час вирішується питання про обрання особі запобіжного заходу, сторона обвинувачення ініціює взяття підозрюваного під варту.  

Нагадаємо, що раніше, 28.08.2021, дружині вказаного підозрюваного також повідомлено про підозру за фактом залишення малолітньої дитини в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 135 КК України). З метою забезпечення виконання підозрюваною процесуальних обов’язків, а також запобігання можливим спробам переховуватися від слідства та суду, 30.08.2021 прокуратурою скеровано до суду клопотання про взяття її під варту, яке 31.08.2021 задоволено слідчим суддею Соснівського районного суду м. Черкаси.

Наразі стан дитини важкий, вона перебуває в штучній комі. За її життя борються лікарі Черкаської дитячої обласної лікарні.

Хід слідства взято на контроль керівництвом органів прокуратури Черкаської області.

Пресслужба Черкаської обласної  прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 1776