Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2021

Взято під варту жительку Черкас, яка підозрюється у залишенні в небезпеці 7-річного хлопчика

Як повідомлялося раніше, Черкаською окружною прокуратурою здійснюється нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва під час досудового розслідування резонансного кримінального провадження за фактом отримання тілесних ушкоджень 7-річним малолітнім жителем м. Черкаси, якого 24.08.2021 госпіталізовано до лікарні, та залишення його в небезпеці (ст. 128, ч. 3 ст. 135 КК України).

У вівторок, 31.08.2021, слідчим суддею Соснівського районного суду м. Черкаси задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, про обрання 51-річній жительці м. Черкаси запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Нагадаємо, за процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури 28.08.2021 зазначеній вище особі повідомлено про підозру за фактом залишення малолітньої дитини в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 135 КК України). За версією слідства, підозрювана, яка тимчасово доглядала за дитиною, спостерігаючи поганий стан здоров’я хлопчика, не звернулася за професійною допомогою до закладів охорони здоров’я та намагалася самостійно надавати йому медичну допомогу, залишивши у небезпечному для життя стані травмовану дитину, яка з об’єктивних причин була позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження.

З метою забезпечення виконання підозрюваною процесуальних обов’язків, а також запобігання можливим спробам переховуватися від слідства та суду 30.08.2021 стороною обвинувачення ініційовано взяття її під варту.

Досудове розслідування триває, на цей час слідчим шляхом вживаються заходи, спрямовані на повне, всебічне з’ясування обставин події.   

Пресслужба Черкаської обласної  прокуратури

 

кількість переглядів: 2074