Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2021

Отримання тілесних ушкоджень 7-річним хлопчиком - відкрито та розслідуються 2 кримінальні провадження

Черкаською окружною прокуратурою забезпечується процесуальне керівництво досудовим розслідуванням в кримінальному провадженні, розпочатому 25.08.2021 Черкаським районним управлінням поліції ГУНП в Черкаській області за фактом травмування 7-річного малолітнього жителя м. Черкаси, якого 24.08.2021 госпіталізовано до лікарні, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України.

На цей час слідчим шляхом з’ясовуються обставини, за яких малолітній отримав тілесні ушкодження, призначено судово-медичну експертизу.

Водночас, слідством встановлені дані, що можуть свідчити про залишення у небезпечному для життя стані та без допомоги травмованого хлопчика, який її потребував та з об’єктивних причин був позбавлений можливості вжити заходів до самозбереження. За цим фактом 27.08.2021 розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Крім того, органами прокуратури перед службою у справах дітей ініційовано питання щодо з’ясування стану утримання та умов проживання малолітнього, перевірки повноти виконання його батьками обов’язків щодо виховання та розвитку дитини.  

Наразі проводиться комплекс слідчих та процесуальних дій,  спрямованих на повне, всебічне встановлення обставин події та притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Хід слідства взято на контроль керівництвом органів прокуратури Черкаської області.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1946