Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2021

За принципової позиції прокурора скасовано незаконний вирок суду

За принципової позиції Черкаської обласної прокуратури Верховним Судом скасовано реабілітуючі рішення судів першої та апеляційної інстанцій щодо двох працівників одного із правоохоронних органів області.
Правоохоронці обвинувачувались у вчиненні шахрайських дій під час виконання службових обов’язків та у зловживанні службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди за прийняття рішення про закриття кримінального провадження.

За результатами судового розгляду суд першої інстанції у вересні 2019 року ухвалив виправдувальний вирок у зв’язку із відсутністю в діях обвинувачених складу інкримінованих їм злочинів.

З таким вироком погодився і апеляційний суд, який переглядав кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора.

Вважаючи висновки судів такими, що не ґрунтуються на матеріалах кримінального провадження, а прийняті реабілітуючі рішення такими, що ухвалені з істотними порушеннями вимог кримінального процесуального і кримінального законодавства та без врахування існуючої практики Верховного Суду, прокурором внесено касаційну скаргу.

Переглядаючи судові рішення у вказаному кримінальному провадженні, Верховний Суд погодився із доводами прокурора щодо недотримання апеляційним судом вимог КПК України та щодо неправильного застосуванням судами закону України про кримінальну відповідальність, за результатами чого задоволив касаційну скаргу прокурора та направив кримінальне провадження на новий апеляційний розгляд.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1425