Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2021

Прокуратура через суд вимагає повернути державі земельну ділянку вартістю майже 8 млн грн

Золотоніською окружною прокуратурою в ході реалізації повноважень, наданих ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», встановлено, що між Драбівською селищною радою та приватним підприємцем укладено договір оренди земельної ділянки строком на 49 років, вартістю майже 8 млн грн.

Проте, орендар усупереч взятим на себе зобов’язанням, в порушення договору оренди земельної ділянки, з моменту укладення договору систематично не сплачує орендну плату за використання землі та має заборгованість з орендної плати майже 200 тис. грн.

Враховуючи вказане, з метою поновлення порушених інтересів держави,  Золотоніська окружна прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості з орендної плати на користь держави.

Варто зазначити, що недоотриманням орендної плати бюджетом селищної ради порушуються визначальні матеріальні потреби суспільства, а саме територіальної громади, як носія єдиного джерела влади в Україні, тобто порушуються інтереси держави в цілому.

На даний час Господарським судом Черкаської області відкрито провадження за позовом прокуратури.  

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1059