Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2021

На Черкащині правоохоронці затримали агента військової розвідки Російської Федерації (ФОТО)

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчі Управління СБУ в Черкаській області, в порядку ст. 208 КПК України затримали жителя Уманщини за підозрою у вчиненні особливо тяжкого злочину проти основ нацбезпеки України, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, приблизно у 2018 році затриману особу «завербовано» представниками спецслужб Російської Федерації для вчинення на території України шпигунських дій та виконання «спеціальних» завдань, які б шкодили суверенітету, недоторканості та територіальній цілісності України.

У подальшому зазначена особа упродовж листопада 2020 року – липня 2021 року, проводила «підривну» діяльність на користь представників держави-агресора, а саме збирала інформацію щодо кількості та місцезнаходження бойових припасів на території однієї з військових частин Черкаської області.

За інформацію, передану російським спецслужбам, затриманий мав отримати значну грошову винагороду та вже отримав аванс у розмірі 500 доларів США.

Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії, спрямовані на встановлення всіх обставин злочину.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 111 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1358