Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2021

Обвинувальний акт за фактом умисного ухилення від сплати податків у значних розмірах, службового підроблення та використання завідомо підроблених документів, направлено до суду

Черкаською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків у значних розмірах, службового підроблення та використання завідомо підроблених документів.

У ході досудового розслідування встановлено, що керівник одного з сільськогосподарських товариств Черкаської області упродовж березня-травня 2018 року, шляхом безпідставного відображення у звітності фактично не проведених фінансово-господарських операцій, ухилився від сплати ПДВ в сумі 2,9 млн грн.

За результатами розслідування обласною прокуратурою 22.07.2021 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно вказаного керівника товариства за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 212, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України.

У ході досудового слідства завдані державі збитки не відшкодовано, у зв’язку з чим в інтересах держави прокурором пред’явлено позов про стягнення  несплачених податків та накладено арешт на майно суб’єкта господарювання.

Довідково: за вчинене особі загрожує максимальне покарання у вигляді штрафу від 2 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1392