Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2021

Судитимуть директора держустанови, який обвинувачується в розтраті майже 300 тис. грн бюджетних коштів

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора державної установи за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах, і видачі завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України), а також його пособника – фізичної особи-підприємця, який сприяв у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у грудні 2020 року директор державної установи, яка перебуває у відданні Національної поліції України, використовуючи надані йому за посадою службові повноваження, діючи в інтересах підрядника фізичної особи-підприємця, безпідставно підписав акти виконаних робіт, довідки про вартість виконаних будівельних робіт і витрати на проведення поточних ремонтів будівель державної установи, які фактично підрядником за відповідними договорами про надання послуг з ремонту виконані в повному обсязі не були.

Указані документи із зазначеними недостовірними даними щодо обсягів і вартості фактично виконаних робіт стали підставою для здійснення необґрунтованого перерахування на користь підрядника бюджетних коштів в сумі майже 300 тис. грн.    

Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні здійснювалося слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1353