Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2021

Стан роботи прокуратури Черкащини у сфері охорони дитинства упродовж 6 місяців 2021 року

Упродовж 6 місяців 2021 року прокурорами Черкащини вжито належних заходів у сфері охорони дитинства. У зв’язку з виявленням порушень при використанні майна, призначеного для роботи з дітьми, та коштів, виділених на функціонування таких закладів, а також забезпечення навчального процесу, прокурорами пред’явлено 64 позовні заяви на загальну суму 168 млн грн, задоволено 30 позовів на суму 41 млн грн. Виконано рішень судів на суму майже 39 млн грн.

Так, Черкаською обласною прокуратурою в інтересах держави подано позовну заяву до кооперативу про зобов’язання звільнити 29 приміщень, що входять до комплексу «База вчителів», та земельну ділянку майже 2 га, розташовану на березі Кременчуцького водосховища р. Дніпро, у зв’язку з закінченням терміну дії договору про спільну діяльність.

Господарським судом Черкаської області задоволено позов Смілянської окружної прокуратури та визнано недійсними результати тендеру й договір, укладений між однією з міських рад Черкащини та фізичною особою-підприємцем, на проведення комплексного капітального ремонту будівлі легкоатлетичного манежу та благоустрою стадіону спортивної школи вартістю 5,1 млн грн.

За позовом Уманської окружної прокуратури Господарським судом Черкаської області скасовано незаконне рішення Уманської міської ради про припинення за навчально-виробничим комбінатом права постійного користування земельною ділянкою вартістю 3,4 млн грн.

За фактами розкрадання бюджетних коштів, незаконного використання майна закладів освіти органами прокуратури області скеровано до суду 7 кримінальних проваджень, в межах яких пред’явлено позовні заяви про стягнення збитків до місцевих бюджетів на суму майже 1 млн грн.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1095