Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2021

Судитимуть 5 членів організованої групи, через незаконні дії яких в місті Умань з комунальної власності вибули землі вартістю понад 10 млн грн

Черкаською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’яти осіб, які діючи у складі організованої групи, шляхом шахрайства, використовуючи підроблені офіційні документи, здійснили незаконне відчуження земельних ділянок комунальної власності Уманської міської ради загальною вартістю понад 10 млн 300 тис грн. Організатору злочинної групи інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358 КК України, виконавцю - ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358 КК України, трьом державним реєстраторам - ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 365-2 КК України.

За версією слідства, обвинувачені незаконно, шахрайським шляхом, без відповідних рішень Уманської міської ради про надання дозволу на розробку та виготовлення технічної документації із землеустрою, використовуючи завідомо підроблені бланк державного акту на право приватної власності на землю, ряд рішень Уманської міської ради про передачу у власність земельних ділянок, залучивши до вчинення злочину державних кадастрових реєстраторів відділу у м. Умань міськрайонного управління в Уманському районі та м. Умань Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, а також державного реєстратора однієї з територіальних громад Черкаської області, здійснили незаконну реєстрацію права власності 5 земельних ділянок, що розташовані на території м. Умань, які в подальшому реалізували за грошові кошти на користь третіх осіб, чим спричинили територіальній громаді м. Умань збитки в особливо великих розмірах.

На майно обвинувачених і вказані землі накладено арешт на суму більш як 10 млн грн з метою забезпечення їх збереження, як речових доказів у кримінальному провадженні, а також відшкодування завданих збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СУ ГУ НП в Черкаській області за оперативного супроводження УСБУ в Черкаській області.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 971