Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

Службова недбалість під час ремонту школи зі збитками у понад 300 тис. грн – на Уманщині судитимуть приватного підприємця

За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури  слідчими Нацполіції закінчено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно приватного підприємця за фактом службової недбалості, що призвела до спричинення тяжких наслідків охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, здійснюючи технічний нагляд за проведенням капітального ремонту покрівлі однієї із шкіл Уманського району, неналежно виконав покладені на нього службові обов’язки й погодив обсяги та якість робіт, що не виконувались підрядником і були безпідставно включені до актів виконаних будівельних робіт, з подальшою оплатою за рахунок бюджетних коштів. Внаслідок бездіяльності підприємець завдав бюджету матеріальні збитки на загальну суму понад 300 тис. грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 983