Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2021

Майже півмільйона збитків державному підприємству та його працівникам – на Черкащині судитимуть екскерівника лісогосподарського підприємства та підприємця

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду  обвинувальний акт стосовно колишнього директора та начальника відділу використання лісосировинних ресурсів за фактом  розтрати продукції одного з державних лісогосподарських підприємств області шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 364 КК України) та фізичної особи-підприємця, яка посприяла цій розтраті (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 КК України).

За версією слідства, колишній директор і начальник відділу використання лісосировинних ресурсів та реалізації продукції державного підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем та використовуючи надані повноваження, всупереч інтересам державного підприємства, умисно, в інтересах підприємця, спільно з останнім розтратили державне майно у вигляді лісопродукції, чим завдали збитків державі в розмірі понад 360 тис. грн, а також працівникам підприємства - на загальну суму 116 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими третього слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1612