Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2021

Прокурори реагують на порушення при закупівлі медичного обладнання для боротьби з СОVID-19

З метою подолання наслідків коронавірусу, за ініціативою Ради національної безпеки та оборони України закупівля засобів медичного призначення та спеціалізованого медичного обладнання для надання допомоги хворим на СОVID-19 звільнена від оподаткування податком на додану вартість.


Однак, органами прокуратури області виявляються непоодинокі випадки включення, як постачальниками, так і самими замовниками – комунальними медичними закладами, в ціну медичних засобів та обладнання додаткових коштів в якості податку на додану вартість.


Вказане зумовлює підвищення вартості лікування для хворих, додаткові витрати бюджету з одного боку, та збагачення недобросовісних постачальників – з іншого.


Уманською окружною прокуратурою ініційовано повернення до бюджету зайво сплачених коштів.


На цей час господарським судом області розглянуто і вже підтверджено обґрунтованість доводів прокурора щодо порушень закону при закупівлі Уманською міською лікарнею трьох апаратів штучної вентиляції легенів.
Позов прокурора задоволений. Повернуті 155 тис. грн можуть бути використані на придбання додаткових засобів медичного призначення для допомоги хворим на СОVID-19.


                                                                                                     Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1107