Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

Повідомлено про підозру п’ятьом особам, які своїми злочинними діями спричинили територіальній громаді м. Умань збитків на суму понад 10 мільйонів гривень

Обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, що розслідується СУ ГУ НП в Черкаській області стосовно п’яти осіб, які діючи у складі організованої групи, незаконно шахрайським шляхом, без відповідних рішень Уманської міської ради про надання дозволу на розробку та виготовлення технічної документації із землеустрою, використовуючи завідомо підроблені бланк державного акту на право приватної власності на землю, ряд рішень Уманської міської ради про передачу у власність земельних ділянок, залучивши до вчинення злочину державних кадастрових реєстраторів відділу у м. Умань міськрайонного управління в Уманському районі та м. Умань Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області та державного реєстратора однієї з територіальних громад Черкаської області, здійснили незаконну державну реєстрацію 5 земельних ділянок, що розташовані поблизу історико-культурного центру ім. Раббі Нахмана (місце паломництва хасидів) м. Умань, які в подальшому реалізували за грошові кошти на користь третіх осіб, чим спричинили територіальній громаді м. Умань збитків на загальну суму 10 339 532 гривень.  

За результатами проведення досудового розслідування 09.06.2021  повідомлено про підозру організатору злочинної групи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3  ст. 365-2, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358 КК України,  виконавцю злочинів у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358 КК України, та трьом державним реєстраторам у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч.  ст. 365-2 КК України.

На цей час, вживаються заходи щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.


Довідково: за вчинені кримінальних правопорушень, підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади  чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


                                                                                               Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1120