Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

За принципової позиції прокуратури судом скасовано виправдувальний вирок щодо особи за корупційний злочин

За принципової позиції Черкаської обласної прокуратури судом апеляційної інстанції скасовано виправдувальний вирок щодо особи за корупційний злочин.


Так, до Соснівського районного суду м. Черкаси у листопаді 2017 року був скерований обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України щодо начальника місцевої філії одного з державних підприємств МВС України, який вимагав від громадянина неправомірну вигоду за нестворення перешкод в отриманні автомобіля із штрафмайданчика.


Вироком суду першої інстанції обвинувачений у січні 2020 року був виправданий у зв’язку з відсутністю складу злочину.


Натомість Кропивницьким апеляційним судом за результатами розгляду, що тривав більше року, на підставі досліджених доказів та аргументів прокурора щодо обґрунтованості апеляційної скарги, виправдувальний вирок скасовано і особу засуджено за ч. 3 ст. 368 КК України до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки з конфіскацією майна.   


Суд визнав слушними доводи прокурора у проваджені щодо незаконності і необґрунтованості виправдувального вироку, а також його невмотивованості  в частині визнання доказів недопустимими, і визнав надані прокурором докази достатніми для визнання особи винуватою у вчиненні корупційного злочину.

                                                                                                     Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1253