Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2021

За реагування прокурора скасовано незаконний вирок суду

Черкаський апеляційни суд  задовольнив апеляційну скаргу прокурора та скасував рішення суду першої інстанції, яким безпідставно здійснено перекваліфікацію дій обвинуваченого.


Так, вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси від 05.02.2018 дії черкащанина перекваліфіковано з ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 на ч. 1 ст. 121 КК України та його з урахуванням попереднього вироку засуджено до 13 років позбавлення волі.


Органом досудового розслідування встановлено, що житель м. Черкаси 28.01.2013, близько 23 години 00 хвили, знаходячись у кімнаті кухні будинку у м. Черкаси за місцем проживання потерпілого, у ході конфлікту, з метою заподіяння йому смерті умисно наніс 15 ударів ножем в область грудної клітки та шиї, чим спричинив потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні в момент заподіяння.


Не погоджуючись з кваліфікацією дій обвинуваченого про нанесення потерпілому тяжких тілесних ушкоджень, надану судом, на вказаний вище вирок місцевого суду прокурором подано апеляційну скаргу про його скасування, ухвалення нового вироку та засудження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15,  ч. 1 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство) до 15 років позбавлення волі.


Під час апеляційного перегляду, завдяки обґрунтованій та послідовній позиції прокурора, вирок місцевого суду скасовано в частині перекваліфікації дій обвинуваченого і призначеного покарання, та ухвалено новий вирок, яким черкащанина засуджено за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115, ч. 4 ст. 70 КК України до 14 років позбавлення волі.


Вирок апеляційного суду набрав законної сили з моменту його проголошення.
                                               
                                                                                                                   Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 965