Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2021

Представники правоохоронних органів та Інституту масової інформації обговорили питання захисту прав журналістів (ФОТО)

У  Черкаській обласній прокуратурі відбулася зустріч першого заступника керівника Черкаської обласної прокуратури з представниками правоохоронних органів, Інституту масової інформації та засобів масової інформації, на якій обговорено проблематику протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим стосовно журналістів, зокрема за фактами їх переслідування та перешкоджання професійній діяльності.


У заході взяли участь представники обласної прокуратури, керівник слідчого управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області Євген Рогачов, представники засобів масової інформації та регіональний представник Інституту масової інформації Захар Колісніченко.


Як поінформував перший заступник керівника обласної прокуратури Остап Сидор у провадженні Нацполіції у Черкаській області перебуває 3 кримінальні провадження за фактами кримінальних правопорушень, в яких потерпілими є журналісти. За результатами досудового розслідування до суду скеровано 1 обвинувальний акт.


Окрім того, перший заступник керівника обласної прокуратури зазначив, що в межах органів досудового розслідування створено робочу групу для  нагляду за розслідуванням згаданих кримінальних правопорушень, в яку входять представники слідчого підрозділу, органів прокуратури, Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України.


За результатами обговорення визначено наявність певних позитивних тенденцій у діяльності органів прокуратури та правоохоронних органів з цих питань, а також необхідність здійснення подальших кроків з метою випрацювання дорожньої карти розвитку сталої співпраці усіх зацікавлених сторін у сфері  захисту прав журналістів.

                                                                                                                          Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

                                                                                                                           
                                                
                                                                                                                             

кількість переглядів: 906