Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2021

Прокуратурою скеровано обвинувальний акт відносно колишньої голови сільської ради

Смілянською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно колишньої голови сільської ради за фактом службового підроблення, тобто складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та внесення до офіційних документів службовою особою завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 КК України) та зловживання службовим становищем всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди громадським інтересам (ч. 1 ст. 364 КК України).


За даними слідства, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, зловживаючи службовим становищем всупереч інтересам служби, за відсутності належної кількості депутатів провела сесію сільської ради, після чого шляхом службового підроблення офіційного документу, склала завідомо неправдиві рішення сесії сільської ради, за якими 3 земельні ділянки загальною площею 1,8 га та вартістю 116 тис грн  вибули з власності держави незаконно.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
                                                                                                                  Пресслужба Черкаської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1150