Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2021

Смілянською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом розтрати комунального майна службовою особою

За процесуального керівництва Смілянської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно комірника комунального підприємства за фактом  службового підроблення та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України).


За даними слідства, комірник комунального підприємства міста Сміла, будучи відповідальним за збереження товарно-матеріальних цінностей, що перебувають на балансі підприємства, тобто службовою особою наділеною адміністративно-господарськими функціями, використовуючи свої службові повноваження, завідомо знаючи про фіктивність договору поставки  на комунальне підприємство двох сільфонних компенсаторів умисно, підписав видаткову накладну  про одержання від комерційного товариства вищевказаного товару на загальну суму 84000 гривень, що стало підставою для перерахування вищевказаної суми коштів.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


                                                                                                                       Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 901