Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2021

Привласнення коштів міцевого бюджету під час ремонту тротуару в м. Черкаси – на лаві підсудних підприємець та інженер технічного нагляду

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця за фактом підроблення, використання підроблених офіційних документів і привласнення грошових коштів під час виконання робіт з капітального ремонту тротуару в м. Черкаси (ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 191 КК України), а також стосовно інженера технічного нагляду, який виступив пособником у привласненні коштів місцевого бюджету, видавши завідомо неправдиві офіційні документи (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

За версією слідства, у ході виконання договору підряду на виконання робіт з капітального ремонту тротуару вулиці Смілянська в м. Черкаси, підрядник, з метою привласнення коштів місцевого бюджету, за попередньою змовою з інженером технічного нагляду, достовірно знаючи заплановані обсяги та види будівельних робіт, вніс до актів виконаних робіт неправдиві відомості, зазначивши будівельні роботи, які фактично він не виконував та матеріали, які не використовував. Внаслідок таких дій, за пособництва інженера технічного нагляду, який підписав відповідні акти,  завищено вартість робіт на суму понад 57 тис. грн, які підприємцем привласнені, та спричинено матеріальну шкоду охоронюваним громадським інтересам.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1317