Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2021

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно працівника поліції, з вини якого в ДТП постраждав велосипедист

Черкаською обласною прокуратурою за наслідками досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкаси) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, затверджено та скеровано до суду  обвинувальний акт стосовно поліцейського батальйону конвойної служби Головного управління Національної поліції у м. Києві за фактом дорожньо-транспортної пригоди, під час якої потерпілому були нанесені тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, керуючи автомобілем, рухаючись по проїзній частині, порушив Правила дорожнього руху України та, будучи неуважним, завчасно виявивши велосипедиста, котрий рухався йому на зустріч, не вжив заходів до зменшення швидкості та зупинки транспортного засобу, без зміни напрямку його руху, з метою уникнення наїзду на велосипедиста, виїхав на зустрічну смугу для руху, де допустив наїзд на велосипедиста, в результаті чого останній отримав тілесні ушкодження.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1122