Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2021

Вимагання 50 тис. грн за неіснуючий борг – у Звенигородці правоохоронці затримали місцевого жителя (ФОТО)

За процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури 20.05.2021, в порядку ст. 208 КПК України затримано 45-річного жителя Черкащини за фактом вимагання грошових коштів. Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, підозрюваний упродовж травня місяця поточного року безпосередньо при зустрічах та під час телефонних розмов неодноразово висловлював місцевому жителю вимогу передачі йому грошові кошти в розмірі 50 тис. грн в рахунок неіснуючого боргу, погрожуючи при цьому фізичною розправою.

Зрештою, потерпілий, побоюючись за своє життя та здоров’я, погодився на виконання незаконних вимог та 20.05.2021 у м. Звенигородка передав підозрюваному 50 тис. грн, після чого був затриманий правоохоронцями.

Злочин викрито прокуратурою спільно зі слідчими Нацполіції та працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

   

кількість переглядів: 1175