Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2021

Оголошено підозру працівнику патрульної поліції за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ФОТО)

У четвер, 13.05.2021, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру інспектору відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП УПП в Черкаській області Департаменту патрульної поліції за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець отримав від місцевого жителя неправомірну вигоду в сумі 5 тис. грн, шляхом перерахування указаних грошових коштів на його банківську карту, за непритягнення особи до адміністративної відповідальності, позбавлення прав на керування транспортними засобами та накладення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП.

 Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкаси) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, оперативними співробітниками Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та за сприяння керівництва УПП в Черкаській області ДПП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1123