Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2021

Смілянська окружна прокуратура підозрює колишню голову сільської ради в заволодінні бюджетними коштами

Смілянською окружною прокуратурою спільно зі слідчими Нацполіції зібрано достатньо доказів, на підставі яких колишній голові сільської ради повідомлено про підозру за фактом заволодіння бюджетними коштами в розмірі майже 125 тис грн і складання підроблених офіційних документів (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, посадова особа органу місцевого самоврядування, здійснюючи повноваження замовника на об’єкті будівництва з ремонту покрівлі сільського будинку культури, скориставшись наданими їй повноваженнями, умисно, з метою розтрати майна, яке перебувало в її віданні, володіючи інформацією про реальну якість, кількість і вартість виконаних робіт засвідчила власним підписом та відтиском печатки сільської ради офіційні документи, в які внесено завідомо неправдиві відомості, що призвело до спричинення збитків бюджету громади на суму майже 125 тис. грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1228