Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2021

Заволодіння майже 3,8 млн грн бюджетних коштів, передбачених для розвитку садівництва, – повідомлено про підозру трьом особам

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору товариства за фактом заволодіння бюджетними коштами в розмірі майже 3,8 млн грн і складання підроблених документів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України), а також колишнім посадовим особам районної державної адміністрації за фактами службового підроблення  та службової недбалості (ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України), що призвело до спричинення збитків державному бюджету в особливо великих розмірах.

За даними слідства, з метою отримання часткової компенсації вартості понесених витрат при придбанні, закладанні саджанців і догляду за молодими насадженнями директор приватного товариства надав неправдиві відомості про обсяги висаджених саджанців плодових дерев й незаконно заволодів бюджетними коштами. Вчиненню корупційних злочинів посприяли неправомірні дії начальника відділу районної державної адміністрації, яка внесла до офіційних документів неправдиві відомості, а також службова недбалість першого заступника голови районної державної адміністрації, який їх не перевірив, надавши можливість отримати незаконну компенсацію. Згідно з висновком експертизи бюджету завдано збитки на суму майже 3,8 млн грн.

На цей час у кримінальному провадженні вирішується питання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів, а також накладення арешту на майно та пред’явлення позову на суму спричиненої шкоди.

Досудове розслідування та оперативний супровід в зазначеному кримінальному провадженні здійснювалися слідчими та оперативними працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1324