Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2021

До 6 років позбавлення волі засуджено винуватця летальної ДТП за участю велосипедистів

За принципової позиції Черкаської обласної прокуратури 27.04.2021 Черкаським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора та винесено новий вирок, яким 24-річного жителя Черкащини визнано винним у вчиненні смертельної дорожньо-транспортної пригоди (ч. 2 ст. 286 КК України) та призначено реальну міру покарання - 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

За даними слідства, обвинувачений 12.07.2020, керуючи автомобілем «Opel Vectra», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись по вулиці Шевченка в с. Червоний Кут Жашківського району, не обрав безпечної швидкості руху та допустив виїзд на праве узбіччя з подальшим заносом керованого ним автомобіля, де здійснив наїзд на велосипедистів, які рухались в попутному з автомобілем напрямку по лівому узбіччю.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди один велосипедист загинув на місці події, інший - отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Раніше вироком Жашківського районного суду винуватця ДТП засуджено до 4 років позбавлення волі зі звільненням від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на  3 роки, що було оскаржено прокуратурою.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1564