Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2021

Повідомлено про підозру працівнику поліції, з вини якого в ДТП постраждав велосипедист

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури поліцейському батальйону конвойної служби Головного управління Національної поліції у м. Києві повідомлено про підозру за фактом дорожньо-транспортної пригоди, під час якої потерпілому були нанесені тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України).  

За даними слідства, працівник поліції 20.09.2019, керуючи автомобілем «ВАЗ 2107», рухаючись по проїзній частині, в порушення вимог Правил дорожнього руху України, завчасно виявивши велосипедиста, котрий рухався йому на зустріч, не вжив заходів до зменшення швидкості та зупинки транспортного засобу, без зміни напрямку його руху, з метою уникнення наїзду на велосипедиста, виїхав на зустрічну смугу для руху, де допустив на нього наїзд, в результаті чого потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1387