Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2021

Прокуратура відстояла реальне покарання для трьох осіб за умисне вбивство чоловіка

За принципової позиції Черкаської обласної прокуратури Черкаським апеляційним судом залишено в силі вирок місцевого суду про визнання винними трьох молодих осіб, які обвинувачуються в умисному вбивстві чоловіка, який був рідним дідом неповнолітньої співучасниці (п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

У перегляді справи прокурором повною мірою доведено, що  обвинувачені, серед яких 16 - річна дівчина та ще двоє молодих осіб, умисно, за попередньою змовою та заздалегідь розробленим чітким планом, скоїли вбивство 55-річного діда неповнолітньої дівчини. Онука потерпілого позбавила його можливості захищатися й чинити опір, після чого спільники неодноразово нанесли йому битою та металевою кувалдою тілесні ушкодження у життєво важливі органи, внаслідок чого настала його смерть. В подальшому, з метою приховання злочину, тіло чоловіка закопали на території лісового масиву, змили сліди крові з місця вчинення злочину. Під час вчинення вбивства обвинувачені також заволоділи майном потерпілого та його транспортним засобом задля швидкого зникнення з місця події.      

Судом апеляційної інстанції судом за апеляційною скаргою прокурора змінено вирок суду першої інстанції шляхом виключення конфіскації майна з призначеного неповнолітній обвинуваченій покарання та призначено остаточне покарання повнолітнім обвинуваченим у вигляді позбавлення волі на строк 12 та 14 років з конфіскацією майна, а неповнолітній – 13 років позбавлення волі.

Вимоги апеляційних скарг інших учасників щодо скасування вироку із призначенням нового розгляду в суді першої iнстанції, зміни правової кваліфікації дій неповнолітньої обвинуваченої та пом’якшення покарання іншим фігурантам залишено без задоволення.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1300