Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2021

На лаві підсудних – 6 членів організованого злочинного угруповання, яке розповсюджувало так звані закладки наркотиків у м. Черкаси

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчими Управління СБУ в Черкаській області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 6 членів організованого злочинного угруповання за фактом реалізації наркотичних засобів і психотропних речовин у великих і особливо великих розмірах, а також встановлення й поширення злочинного впливу під час розповсюдження так званих закладок наркотиків і психотропів у м. Черкаси (ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 255-1 КК України).

За даними слідства, двоє місцевих жителів, один з яких має певний авторитет в кримінальному середовищі м. Черкаси, зорганізувалися для забезпечення координації роботи та безпеки групи наркоторговців, які з листопада 2019 року до серпня 2020 року, в м. Черкаси займалися розповсюдженням наркотичних засобів й психотропних речовин через Інтернет-сайт, Телеграм-канал та Інтернет-бот і мали спільну назву «STONER BAR 24/240».

Останні щотижнево звітували «авторитетам» про кількість проданих наркотиків, їх залишки в місцях зберігання та суми грошових коштів, які отримано від наркозалежних людей. На рахунки учасників злочинного угруповання за час їх незаконної діяльності з реалізації наркотиків надійшли грошові кошти в розмірі понад 5 млн грн.

Довідково: за вчинене особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1617