Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2021

За принципової позиції прокурорів скасовано незаконний вирок суду

Криповницьким апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора та скасовано незаконний вирок суду першої інстанції. Ухвалено новий вирок, яким мешканця м. Черкаси визнано винуватим та засуджено за ст. 128, ч.ч. 2,3 ст. 185 КК України до реального покарання у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі.


Так, вироком Соснівського районного суду м. Черкаси у вересні місяці 2020 року засуджено жителя міста, який діючи умисно, з корисливих мотивів викрав майно з домоволодіння жителя м. Черкаси та товар з полиці одного з магазинів міста, наніс потерпілому тяжкі тілесні ушкодження небезпечні для життя, до 4 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком.


Із таким рішенням не погодилася обласна прокуратура та оскаржила вирок в апеляційному порядку.


Судом апеляційної інстанції враховано тяжкість скоєних кримінальних правопорушень, рівень їх суспільної небезпечності, що мають значення для дотримання вимог кримінального закону під час вирішення питання про призначення відповідної міри та розміру покарання, а також особу обвинуваченого, який неодноразово судимий за скоєння тяжких умисних злочинів проти власності та його посткримінальну поведінку.


Вирок апеляційного суду набрав законної сили з моменту його проголошення.

                                                                                                                Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1306