Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2021

Жителю Київської області повідомлено про підозру за фактом незаконного зайняття рибним промислом

Канівським відділом Смілянської окружної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного зайняття рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України.


Органом досудового розслідування встановлено, що мешканець одного з районів Київської області, перебуваючи на Кременчуцькому водосховищі р. Дніпро в адміністративних межах м. Канів Черкаської області, в порушення вимог п. 3.15, 4.13.3 «Правил любительського і спортивного рибальства», із застосуванням забороненого знаряддя лову – спінінгу, оснащеного котушкою з двома потрійними гачками здійснив вилов різних видів риби в кількості 158 штук, чим заподіяв істотну шкоду рибному господарству України на загальну суму понад 37 тис. грн.  


На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України.


На цей час проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії для повного, всебічного дослідження обставин кримінального провадження, завершення досудового розслідування та скерування обвинувального акту до суду.


Довідково: Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.


   
                                                                                                                Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1436