Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

Скеровано обвинувальний акт до суду за фактом скоєння групою осіб, за участю неповнолітнього, таємного викрадення та заволодіння транспортним засобом

Шполянським відділом Звенигородської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом скоєння групою осіб, за участю неповнолітнього, таємного викрадення майна та заволодіння транспортним засобом.


Установлено, що у січні 2021 року троє молодиків, віком від 17 до 20 років, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, за попередньою змовою з корисливою метою незаконно проникли на територію комунального медичного закладу Звенигородського району Черкаської області, звідки заволоділи товарно-матеріальними цінностями та автомобілем на суму понад  120 тис грн.    

        
Дії правопорушників кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 КК України – таємне викрадення чужого майна (крадіжка) та ч. 2 ст. 289 КК України – незаконне заволодіння транспортним засобом, що вчинені за попередньою змовою групою осіб та поєднані з проникненням у приміщення.   


З метою попередження продовження зловмисниками протиправної поведінки до 2 з них застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.       


Санкція указаних статей Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років за     ч. 3 ст. 185 КК України та від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої за ч. 2 ст. 289 КК України.


                                                                                                             Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1449