Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

Директору державної установи, який здійснив розтрату бюджетних коштів на суму 292 тис грн, оголошено підозру

Черкаською обласною прокуратурою погоджено повідомлення про підозру директору однієї із державних установ області за фактом розтрати  шляхом зловживання службовим становищем коштів державного бюджету у великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.
У ході проведення досудового розслідування установлено, що у грудні 2020 директор державної установи, яка перебуває у відданні Національної поліції України, використовуючи надані йому за посадою службові повноваження, діючи в інтересах підрядника фізичної особи-підприємця, безпідставно підписав акти виконаних робіт і довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати на проведення поточних ремонтів будівель державної установи, які фактично підрядником за відповідними договорами про надання послуг з ремонту виконані в повному обсязі не були.
Вказані документи із зазначеними недостовірними даними щодо обсягів та вартості фактично виконаних робіт стали підставою для здійснення необґрунтованого перерахування на користь підрядника бюджетних коштів в сумі 292 тис грн.
Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні проводиться слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у          м. Черкасах) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.
Наразі досудове розслідування триває.
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

                                                                                                                                                                                              Пресслужба Черкаської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1077