Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2021

До 12 років позбавлення волі засуджено зловмисника, який скоїв розбійний напад та позбавив життя пенсіонера

За принципової позиції Уманської окружної прокуратури Уманським міськрайонним судом Черкаської області ухвалено обвинувальний вирок у кримінальному провадженні за фактом вчинення розбійного нападу та умисного вбивства жителя м. Жашкова за ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України.

Прокурором доведено, що у грудні 2018 року житель м. Жашків разом із  спільником, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, у нічний час проникли в будинок 76-річного пенсіонера, де під час розбійного нападу на нього з метою заволодіти належним йому майном, умисно, з корисливих мотивів позбавили його життя шляхом нанесення множинних ударів у різні частини тіла, після чого з місця події зникли.

Дії засудженого кваліфіковані за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) та п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіянні смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів).

Правову оцінку діям обвинуваченого надано Уманським міськрайонним судом Черкаської області, який визнав його винуватим у скоєнні вказаних злочинів та засудив до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.  

Стосовно спільника матеріали виділено в окреме провадження, судовий розгляд на цей час триває. 

кількість переглядів: 1425