Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2021

За обіцянку впливу на суддю судитимуть помічника судді одного із районів області

Черкаською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, яке розслідує СУ ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу УСР в Черкаській області ДСР НП України, за підозрою помічника судді Тальнівського районного суду Черкаської області в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функції держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що обвинувачений вимагав та отримав 15000 гривень неправомірної вигоди за  вплив на суддю цього ж суду з метою непризначення ним адміністративного покарання у виді позбавлення права керування транспортними засобами за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

30.03.2021 обласною прокуратурою направлено до Тальнівського районного суду Черкаської області обвинувальний акт щодо зазначеної посадової особи для розгляду.

Довідково: відповідальність за вчинення дій, передбачених ч. 3 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

кількість переглядів: 1265