Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2021

За втручання прокуратури кооперативу не вдалося незаконно привласнити міську «Базу відпочинку вчителів», розташовану в межах прибережної захисної смуги річки Дніпро

Північним апеляційним господарським судом 25.03.2021 відмовлено в задоволенні апеляційної скарги ОК «Дніпро – 2003» та залишено в силі рішення суду, яким підтверджено право власності міської ради на базу відпочинку, розташовану на березі Кременчуцького водосховища р. Дніпро, площею 1, 67 га.

Нагадаємо, що за принципової позиції відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Черкаської обласної прокуратури господарським судом відмовлено в задоволенні позову Обслуговуючого кооперативу до Управління з питань державної реєстрації Черкаської міської ради щодо скасування запису про державну реєстрацію права власності Черкаської міської ради на цілісний майновий комплекс «База відпочинку вчителів», що складається із понад 50 будинків для відпочинку та підсобних приміщень.

У ході розгляду справи прокурором доведено відсутність в обслуговуючого кооперативу права власності на вказане майно та достатність правових підстав для реєстрації відповідного права за Черкаською міською радою.

Зазначена база відпочинку є важливим об’єктом соціальної інфраструктури комунальної власності, розташованим на землях рекреаційного призначення. Відповідно, Черкаською міською радою затверджено міську програму, якою передбачено забезпечення функціонування та організація роботи бази для відпочинку, дозвілля дітей та вчителів. З цією метою вже поточного року заплановано виділення з міського бюджету коштів на ремонт будинків для відпочинку.

кількість переглядів: 1205